Relatieproblematiek / Relatietherapie

Ik werk volgens de methodiek van Emotionally Focused Therapy (EFT).
EFT is een relatietherapie, ontwikkeld door dr. Sue Johnson. Zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar echtparen en heeft gezocht naar een effectieve manier om de verbinding te herstellen of te verbeteren.  Inmiddels is EFT de best onderzochte relatietherapie en bewezen effectief.

In EFT wordt als het centrale probleem in een ontregelde relatie het verlies van stabiele emotionele verbondenheid en het ontstaan van een negatief interactiepatroon (ofwel de dans genoemd) gezien. De negatieve interacties die bij dit patroon horen, weerspiegelen dit verlies van emotionele verbondenheid maar houden het ook in stand. Met EFT is het mogelijk dit patroon te leren herkennen en te veranderen. Dit leidt tot een duurzaam herstel van de emotionele verbondenheid en het elkaar hervinden.

EFT relatietherapie stelt jou en je partner in staat je eigen behoeften en reacties en die van je partner reacties te begrijpen. Op deze manieren versterken jullie je onderlinge band en kan er gewerkt worden om weer bereikbaar te zijn voor elkaar. Tijdens de behandeling wordt er ook aandacht besteed aan interactiepatronen die pijn en afstand brengen in de relatie en leer je deze patronen te beïnvloeden. Ook kan onderzocht worden hoe bijvoorbeeld bepaalde levensgebeurtenissen, ziekte, verslavingen, trauma, vreemdgaan van een van de partners of het uit huis gaan van de kinderen de relatie heeft beïnvloed en wat er individueel nodig is of in de onderlinge interactie om de verbinding te herstellen. 
EFT relatietherapie is zo toegankelijk en praktisch dat stellen al na enkele sessies hun patronen kunnen herkennen en eraan kunnen werken om deze te doorbreken.

Het is ook mogelijk individueel aan de relatieproblematiek te werken, middels EFT. 
Het tarief voor een relatietherapie sessie is 195 euro (excl btw).
Een sessie bij mij duurt minimaal 90 minuten en indien nodig, langer.